Despre Noii Golani

Site: www.noiigolani.ro

Email: atitudine@noiigolani.ro

Cum am apărut…

În spatele fiecărei organizaţii stau anumite interese şi în spatele fiecărei personalităţi publice există un păpuşar… Am auzit asta de atâtea ori şi am văzut-o în atâtea cazuri…
Ne-au dezamăgit de prea multe ori politicienii despre care, naivi fiind, credeam că vor să facă “bine” şi odată prinşi în horă erau la fel ca ceilalţi.
Ne-am săturat să vedem cum “luptătorii” pentru democraţie închid ochii în faţa abuzurilor făcute de “ai lor”.
Dar ne-am săturat să vedem şi cum oamenii obişnuiţi, ca mine şi ca tine, se uită de pe margine aşteptând să pice din cer justiţia divină sau clasicul “să se facă ceva că aşa nu se mai poate”.

Astfel s-a născut grupul nostru, din dorinţa de a lua „puterea” din mâinile politicienilor şi a o aplica pe baza valorilor în care credem: libertate şi democraţie.
Aşa că am încetat să mai ascultăm ipocriziile despre respectul faţă de Revoluţie, salvarea Roşiei Montane sau lacrimile de crocodil la adresa Basarabiei. Am început să acţionăm direct pentru cauzele respective.

Am refuzat ajutorul personalităţilor publice care vor să se promoveze pe spatele celor care luptă zi de zi pentru demnitate şi dreptate. Preferăm o luptă grea şi cinstită decât o falsă victorie pentru interese de scurtă durată.

Apolitica noastră…

Ştiţi frazele acelea „Domnul X politician vă admiră aşa mult. Sunteţi nişte băieţi extraordinari. Ar vrea să vă ajute cu nişte fonduri, ştim ce greu e în ziua de azi. Dar îl chemaţi şi voi să ţină un discurs.”

Să le luăm pe rând:

0. Suntem un grup apolitic şi nu colaborăm cu nici un politician. Nu suntem în nici o parte a eşicherului politic şi nu ne dorim să fim. Cine încearcă să ne asocieze cu x sau y o face degeaba. Singurele organizaţii cu care colaborăm sunt cele menţionate pe situl nostru.
În spatele nostru se află conştiinţa noastră şi valorile în care credem. Atât.

1. Nu vrem să ne admire domnul X politician. Ar fi mai bine dacă ar face ceva practic pentru cauzele în care credem.

2. Dacă domnul X vrea să ajute cauza, îl aşteptăm. Dar să fim serioşi, doar un politican dintr-un milion ajută dezinteresat. Aşa că ne vom baza în continuare doar pe noi şi tinerii simpli ca noi. Chiar credem în ajutorul altruist dat comunităţii, nu în câştigul de imagine sau influenţă. Dacă în decembrie 89, tinerii stăteau să socotească cât aveau de câştigat strigând „Jos comunismul” atunci în continuare eram sub dictatură.

3. Suntem şi baieţi, şi fete. În general, judecăm oamenii doar după ceea ce spun şi fac, nu pe alte criterii. Nu contează „cât de lung am părul, important e cum şi cât gandesc”.

Ce vei găsi la noi

Începem prin a spune ce nu vei găsi: nu vei găsi modele, nu vei găsi premianţii clasei, nici un soi de idealişti care vor să schimbe lumea peste noapte. Nu suntem nici „oameni de bine” dar nici „generaţia aşteptată”.
Suntem cei de care ne fereau părinţii… când ne spuneau să nu ne băgăm că nu e treaba noastră, că oricum nu se schimbă nimic.
NU! Nu este adevărat. Lucrurile rele se întâmplă când oamenii de bun simţ nu fac nimic. Şi ele se schimbă când aceiaşi oameni de bun simţ iau atitudine.

Deci, în primul rând la noi vei găsi atitudine. Când un lucru aberant se întâmplă, noi chiar ne gândim cum să ne opunem.
La noi vei găsi libertatea de a te exprima şi, mai ales, libertatea de a schimba. Considerăm că a vorbi despre nedreptate nu e destul, trebuie să facem ceva împotriva ei. Trebuie să schimbăm.
La noi vei găsi patriotism şi ataşament pentru ţara în care trăim, dar nu îţi vom spune asta des fiindcă ne place să o arătăm prin fapte, nu prin vorbe. Deci, poţi considera că la noi vei găsi patriotism autentic.

La noi vei găsi oameni ca tine, care se uită în jur şi îşi spun „Nu este în regulă ce se întâmplă cu clădirile vechi din Bucureşti (de exemplu). O să vorbesc cu golanii să facem o acţiune în privinţa asta”.

Pe scurt, la noi vei găsi altceva. Un grup complet independent, apolitic, ce continuă să creadă în valorile direct legate de Revoluţia din 1989 : Libertate şi Democraţie.

Noii Golani te salută!

2 Responses to Despre Noii Golani

  1. Gabriel spune:

    Felicitari pentru ce ati facut la manifestarea culturala la care a participat Iliescu cum as putea sa fac parte din grupul vostru?

  2. costescu spune:

    apreciez ca sunteti singura miscare care este impotriva exploatari rosiei montane cu ceanuri dar nu regasesc nici un program real si normal – cum este in toate tarile – de lupta impotriva furturilor si mafiei politicienilor: bancilor, distrugeri si insusiri economiei, mediu exceptie rosia montana, saracie si mizerie, lipsei sistemului de sanatate, degradarea invatamantului, coruptia generalizata,,,,,,,,,,, degradarea societati,,,,,,,
    ce organizatie exista in romania care militeaza impotriva mafiei institutionalizate si doreste- militeaza pentru schimbarea practicilor care umilesc si distrug populatia???????????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: