Tinerii din Botosani au comemorat, miercuri seara, victimele Revolutiei de la Chisinau, din aprilie 2009

BotosaniNews:
Mai multi liceeni din Botosani au comemorat, miercuri seara, victimele Revolutiei de la Chisinau, din aprilie 2009. Ei s-au adunat in fata Muzeului Judetean si au aprins luminari in memoria celor care, in urma unor proteste de strada, au fost ucisi de fortele comuniste din Republica Moldova. Initiatorul actiunii, Ionut Iluc, sustine nevoia de solidaritate intre romani si moldoveni, care au „acelasi singe”.

„Sunt tineri care au murit degeaba dupa Revolutia de anul trecut, cind, dupa alegerile din 5 aprilie, tot comunistii au iesit la putere. E datoria noastra morala sa iesim astazi si sa-i comemoram”, a afirmat Iluc, care este elev in clasa a XI-a.

Tele M:
Lumânari aprinse în memoria victimelor protestelor din 2009 de la Chisinau Un grup de tineri din municipiul Botosani a participat, aseara, la o actiune de comemorare a victimelor protestelor anti-comuniste din urma cu un an din Capitala Moldovei. Evenimentul a avut loc, imediat dupa lasarea intunericului, in fata Muzeului judetean. Ionut Iluc este în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”. El are prieteni la Chisinau si stie ca acestia simt si gindesc la fel ca el: romaneste Reprezentantii Asociatiei Pro Basarabia si Bucovina au sustinut, la rândul lor, actiunea initiata de organizatia “Noii golani”, care s-a derulat, în acelasi timp, în mai multe orase din România. În aprilie 2009, tinerii din Republica Moldova au iesit pe strazile Chisinaului pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor din 5 aprilie. Sute de persoane au fost, atunci, arestate, patru dintre ele decedând în conditii suspecte.

One Response to Tinerii din Botosani au comemorat, miercuri seara, victimele Revolutiei de la Chisinau, din aprilie 2009

  1. BASARABIA PAMINT ROMANESC!
    JOS COMUNISMUL ,JOS ILIESCU-PSD!
    SUSTIN NOII GOLANI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: