Reportaj PRO TV md

Astfel a fost marcata la Chisinau Ziua Nationala a Romaniei. Circa 150 de tineri din dreapta Prutului s-au alaturat actiunilor organizate cu prilejul aniversarii a 91 de ani a Marii Uniri de la Alba Iulia. Roman declarat, presedintele interimar, Mihai Ghimpu, nu a lipsit de la manifestatiile dedicate zilei romanilor de pretutindeni.

Strazile capitalei s-au colorat astazi in rosu, galben si albastru. In Piata Unirii Principatelor, circa 200 de persoane au incins o Hora a Unirii.

Manifestatiile au inceput de dimineata cu depuneri de flori la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant. Un sobor de preoti de la Mitropolia Basarabiei a cantat ”Multi Ani traiasca”. Spre seara, sarbatoarea a continuat in Scuarul Operei Nationale.

Cu un mesaj de salut a venit si presedintele interimar al tarii, Mihai Ghimpu, care insa nu a zabovit prea mult la ceremonie.

1 decembrie sau Marea Unire de la Alba Iulia este Ziua Nationala a Romaniei, data la care Transilvania s-a unit cu tara-mama. Tot astazi este marcata si ziua unitatii romanilor de pretutindeni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: