1 decembrie la Chisinau

Este primul an cand Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita pe strazile Chisinaului. Cateva sute de tineri s-au adunat in Piata Marii Adunari si au intonat imnul romanesc.

A fost o zi istorica la Chisinau. Ceea ce batranii nu credeau ca mai apuca sa vada cu ochii lor, iar tinerii doar au indraznit sa viseze, s-a intamplat azi in capitala Republicii Moldova.

Ziua Nationala a Romaniei a fost intr-adevar o sarbatoare nationala si la Chisinau.O sarbatoare a tinerilor revolutionari, as putea spune. Dis de dimineata, trei autocare cu studenti din Iasi, Bucuresti si Ploiesti s-au alaturat fratilor de peste Prut pentru a sarbatori 1 decembrie.Manifestatiile au inceput inca de la ora 9.00 cu o
depunere de coroane la statuia lui Stefan cel Mare, din centrul orasului.

Tinerii au fluturat nestingheriti tricolorul sau l-au purtat mandri pe umeri si au cantat cu tot sufletul imnul Romaniei. Surprinzator, doar un singur echipaj de politie i- a supravegheat, insa cel mai emotionant moment
a fost Hora Unirii dansata chiar in Piata Unirii din Chisinau.

Multi dintre cei care si-au dat mana cu mana strigand din rasputeri „Basarabia – pamant romanesc” au fost chiar eroii revolutiei din aprilie.Si-au adus aminte de chinurile prin care au trecut ca azi sa se bucure de Ziua Nationala a Romaniei la Chisinau. Cu o mandrie nemaipomenita de a fi roman, fiecare dintre ei a spus ca a meritat tot sacrificiul.

Daca anul trecut sarbatoreau pe ascuns ziua de 1 decembrie, astazi au putut sa strige din tot sufletul „La multi ani, romane!” intr-un mars pe strazile Chisinaului. In Piata Marii Adunari are loc  Sarbatoarea Tricolorului la care participa si primarul Dorin Chirtoaca, iar imnul „Desteapta-te romane” rasuna in tot orasul.

Manifestatiile vor dura pana tarziu in noapte culminand cu o harta a Romaniei reintregita din lumanari. Mai multe despre aceasta lectie de patrionism va vom prezenta maine, in jurnalele de stiri.(01.12.2009)

Sursa: Tele’M

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: