Studenţii basarabeni din România vor sărbători ziua Unirii la Chişinău

Un grup de circa 150 de tineri studenţi din R. Moldova, aflaţi la studii în România, vor veni marţi, 1 decembrie, să marcheze la Chişinău sărbătoarea Marii Uniri, Ziua naţională a României.

Autocare din Bucureşti, Ploieşti şi Iaşi, vor pleca spre Chişinău, unde studenţii speră să ajungă către ora 9.00 pentru depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat al asociaţiilor de studenţi din România.

„Prin deplasarea noastră în R. Moldova nu dorim să contestăm suveranitatea acestui stat, ci doar să amintim acelei vaste categorii de cetăţeni care se identifică drept români semnificaţia zilei de 1 decembrie”, se arată în comunicat.

În ajunul sărbătorii, la 30 noiembrie, la Bucureşti va avea loc un concert caritabil pentru liceul cu predare în limba română „Lucian Blaga” din Tiraspol, „Uniţi sub tricolor”.

Deplasarea în R. Moldova este organizată de către Asociaţia Onoare şi Patrie, Grupul de iniţiativă „Spirit Românesc” şi Grupul de acţiune „Noii Golani”.

Sursa: Info-Prim Neo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: