In Basarabia doar cu buletinul!

Astăzi, cu prilejul vizitei prim-ministrului Republicii Moldova, Vlad Filat, în România, grupul nostru a organizat un FlashMob prin care am cerut elaborarea unui acord bilateral între România şi Republica Moldova prin care cetăţenilor României să li se permita accesul în Republica Moldova pe baza actului de identitate.

FlashMobul a avut forma unui grup de oameni, despărţiţi de o sârmă ghimpată. Participanţii au purtat tricouri negre cu următoarea inscripţie:

Accesul participanţilor la FlashMob în incinta Facultăţii de Drept, unde urma să aibă loc o întâlnire publică cu domnul Vlad Filat a fost obstrucţionat iniţiat de jandarmerii prezenţi la eveniment (nelipsiţi nici jandarmii în civil), şi apoi de organizatori, o asociaţie de studenţi basarabeni afiliată politic, care susţineau că accesul se face pe bază de “listă de invitaţi”. În cele din urmă am reuşit să intrăm în sală, unde am putut să-i înmânăm domnului Vlad Filat scrisoarea deschisă semnată de 11 ONGuri, care exprimă doleanţa noastră.

Sperăm ca, într-un timp rezonabil, accesul cetăţenilor români în Republica Moldova să se facă pe baza actului de identitate şi ca, pe 1 decembrie, când vrem să mergem la Chişinău pentru a sărbători alături de românii din Basarabia, accesul la vamă să nu se facă tot pe bază de listă de invitaţi, cum a fost cazul lui 27 martie 2009. Aşteptăm reacţia noii puteri de la Chişinău.

Sursa: Blogul Basarabean

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: