FlashMob pentru prim-ministrul Moldovei

Grupul de actiune Noii Golani, organizeaza sambata, 14 noiembrie, ora 11.00 un flashmob cu titlul „In Basarabia doar cu buletinul!*in fata Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti(Bd. M. Kogalniceanu 36-46 Sector 5). Actiunea va dura 10 minute si doreste sensibilizarea organelor competente pentru elaborarea unui acord bilateral intre Romania si Republica Moldova prin care cetatenilor Romaniei sa li se permita accesul in Republica Moldova pe baza actului de identitate.Dorim sa semnalam faptul ca in situatia in care romanii nu mai au nevoie de pasaport pentru a circula in tarile din Uniunea Europeana iar costul pasaportului biometric nou introdus este unul ridicat, tot mai putini cetateni romani vor avea posibilitatea de a se deplasa in Republica Moldova. De asemenea, un acord ce va da romanilor dreptul de a circula in Basarabia fara a avea nevoie de un pasaport nu va face decat sa intareasca relatiile dintre cetatenii romani si cei moldoveni.

Primul-ministru al Republicii Moldova, Vladimir Filat, se afla in aceste zile in Romania. Sambata de la ora 11.30 el urmeaza sa participe la o dezbatere publica cu studentii basarabeni la Facultatea de Drept. Cu aceasta ocazie, mai multe organizatii interesate de problematica romanilor de pretutindeni ii vor inmana o scrisoare deschisa prin care cer ca cetatenilor Romaniei sa li se permita accesul in Republica Moldova pe baza actului de identitate.
Atasat la acest email gasiti aceasta scrisoare.
* Nu in ultimul rand, mentionam ca Noii Golani organizeaza de 1 decembrie, o deplasare la Chisinau pentru a sarbatori unirea de la 1918 si invitam toti romanii sa participe alaturi de noi cu aceasta ocazie.
Grupul de actiune Noii Golani
Purtator de cuvant: Sergiu Prisacari
Telefon : 0724239989

Scrisoare deschisă către Excelenţa Sa, domnul Vladimir Filat, Prim-ministru al Republicii Moldova

Stimate domnule Prim-ministru,

La alegerile din 5 aprilie şi 29 iulie 2009, precum şi la protestele împotriva fraudării alegerilor de către comunişti, toată societatea din România a urmărit cu sufletul la gură lupta pentru libertate şi democraţie dusă de fraţii noştri. Viitorul nostru comun obligă la fapte concrete, care să faciliteze libera circulaţie între cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului.Ţinând cont că, o dată cu intrarea României în Uniunea Europeană, tot mai puţini cetăţeni români au nevoie de paşaport pentru a călători în majoritatea statelor europene, noi, reprezentanţii societăţii civile interesată de problematica românilor de pretutindeni, solicităm elaborarea unui acord bilateral între România şi Republica Moldova prin care cetăţenilor României să li se permita accesul în Republica Moldova pe baza actului de identitate.Suntem convinşi că acest gest de deschidere al Guvernului de la Chişinău ar genera efecte pozitive în domenii precum schimburile comerciale, cultură şi turism.Aşteptăm gestul noului guvern de la Chisinau în acest sens şi vă asigurăm de tot sprijinul nostru în aplicarea reformelor necesare pentru ca Republica Moldova să devină un stat prosper şi european.

Cu aleasă consideraţie :

Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni

Consiliul Mondial Român

Grupul de acţiune Noii Golani

Institutul Fraţii Golescu pentru relaţia cu românii din străinătate

Grupul de Iniţiativă Basarabeană Cluj

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia

Liga Studenţilor Basarabeni din Bucureşti

Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi

Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor

Asociaţia Onoare şi Patrie

Asociaţia 21 Decembrie 1989

Author of this article: Grupul de actiune Noii Golani Purtator de cuvant: Sergiu Prisacari

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: