FlashMob – În Basarabia doar cu buletinul

BaseGrupul de actiune Noii Golani, organizeaza sambata, 14 noiembrie, ora 11.00 un flashmob cu titlul „In Basarabia doar cu buletinul!* ” in fata Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti (Bd. M. Kogalniceanu 36-46 Sector 5).
Actiunea va dura 10 minute si doreste sensibilizarea organelor competente, in special a prim-ministrului Vladimir Filat, pentru elaborarea unui acord bilateral intre Romania si Republica Moldova prin care cetatenilor Romaniei sa li se permita accesul in Republica Moldova pe baza actului de identitate.
Dorim sa semnalam faptul ca in situatia in care romanii nu mai au nevoie de pasaport pentru a circula in tarile din Uniunea Europeana iar costul pasaportului biometric nou introdus este unul ridicat, tot mai putini cetateni romani vor avea posibilitatea de a se deplasa in Republica Moldova. De asemenea, un acord ce va da romanilor dreptul de a circula in Basarabia fara a avea nevoie de un pasaport nu va face decat sa intareasca relatiile dintre cetatenii romani si cei moldoveni.

Primul-ministru al Republicii Moldova, Vladimir Filat, se afla in aceste zile in Romania. Sambata de la ora 11.30 el urmeaza sa participe la o dezbatere publica cu studentii basarabeni la Facultatea de Drept. Cu aceasta ocazie, mai multe organizatii interesate de problematica romanilor de pretutindeni ii vor inmana o scrisoare deschisa prin care cer ca cetatenilor Romaniei sa li se permita accesul in Republica Moldova pe baza actului de identitate.
Atasat la acest email gasiti aceasta scrisoare.

Organizarea acestei actiuni vine pe fondul unei tot mai mare interes al cetatenilor romani de a participa la sarbatorirea zilei de 1 decembrie in capitala Republicii Moldova.

Grupul de actiune Noii Golani
Purtator de cuvant: Sergiu Prisacari

Sursa: Radio Vocea Basarabiei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: