Noii Golani adoptă un boboc

Romani pentru romani

Fie ca suntem din dreapta sau din stanga Prutului, cu totii suntem exasperati de modul in care se comporta autoritatile romane cu noi, ca etnici romani. De la randurile interminabile la ghisee, la vami unde ni se pun intrebari extrem de stupide, la politisti ce abuzeaza de putere pana la legi aberante, toate sunt prilej sa auzi cat de stranie e tara noastra, cat de corupta si infecta este. Ei bine, noi inca credem ca tara suntem noi si ca exista o sansa la un viitor si pentru ROMaNIA NOASTRA.
“Romani pentru romani” este un mod in care incercam sa ne ajutam pe noi. intre noi.
Etapa 1:
Adopta un boboc.
“Adopta un boboc” este o actiune initiata de ligile studentilor basarabeni din Romania, ce isi propune sa ajute nou-venitii la studii sa se descurce mai bine in noua postura. Ca romani din stanga Prutului, salutam initiativa studentilor basarabeni si ne vom implica activ in “adoptarea” de boboci.

Basarabeni, bucovineni, maramureseni, timoceni, mai pe scurt romani, bine ati venit in Patria Mama! in primele voastre zile in orasele unde veti studia o sa aveti diferite probleme: de la deplasarea de la gara la camin, la primele nopti de cazare, la inscrierea pentru permisul de sedere. Vrem sa va ajutam, daca aveti nevoie. Si vrem sa fim ghizii vostri in orasele ce pentru urmatorii ani vor fi ale voastre…Bucuresti, Timisoara, Sibiu, Cluj, Iasi, Suceava sau celelalte centre universitare… Botosani, Vaslui, Falticeni, Targoviste sau orice alta localitate unde au venit liceeni….

Rugam pe toti cei care stiu liceeni, studenti sau masteranzi, veniti pentru prima data intr-un oras nou din Romania, sa ne puna in contact cu ei.
De asemenea, cei care vor sa se implice activ in “adoptarea” de boboci sunt rugati sa ne contacteze.

Sursa: Blogosfera.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: