UPDATE 20:00 Tinerii romani sunt solidari cu cei din Republica Moldova si ies in strada

ULTIMA ORA: Zeci de studenţi din Basarabia, dar şi alte persoane solidare cu acţiunile de la Chişinău s-au adunat marti in Piaţa Universităţii din Capitală, anunta Realitatea Tv. Conform estimarilor Politiei, sunt peste 700 de oameni. Ei poartă pancarte şi steaguri tricolore şi strigă „libertate”. Manifestaţia se desfăşoară fără incidente. Acţiuni similare au loc in aceste momente la Cluj şi Braşov şi urmează să inceapă şi la Craiova, Galaţi şi Constanţa. Cei mai mulţi s-au adunat deocamdată la Cluj Napoca. Peste 500 de tineri s-au adunat in piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca, pentru a solidariza cu acţiunile de protest din Republica Moldova. Majoritatea tinerilor sunt studenţi basarabeni in Cluj-Napoca, insă in piaţă au venit şi mulţi colegi de-ai lor, cetăţeni romani. Fiecare protestatar a avut la el o lumanare aprinsă, iar manifestarea a constat intr-o procesiune in jurul fantanii arteziene din piaţă, care in mijlocul ei are statuia lui Avram Iancu. Caţiva dintre participanţii la protest au avut steagul Romaniei şi tricouri cu „Basarabia- pămant romanesc”. Zeci de tineri basarabeni, dar şi alte persoane solidare cu acţiunile de la Chişinău s-au adunat deja in Piaţa Universităţii din Bucureşti, din solidaritate cu fraţii lor de peste Prut.

„Poate riscăm venind să protestăm in Piaţa Universităţii, insă ne asumăm acest risc. Studenţii s-au mobilizat şi au plecat spre Chişinău, insă toate drumurile şi hotarele sunt inchise. Nu ne lasă să plecăm acasă. Noi ne asumăm tot riscul şi ii susţinem din toată inima pe cei de acasă”, a spus un student din Republica Moldova, aflat deja alături de colegii săi in Piaţa Universităţii din Capitală. Circa 100 de studenţi basarabeni din Galaţi protestează paşnic in grădina publică din oraş, devansandu-şi cu o zi acţiunea pe care o pregăteau impotriva rezultatului alegerilor parlamentare de duminică din Moldova, caştigate de comunişti. Studenţii flutură steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum „Chişinău, noi suntem cu voi”, afişand, totodată, insemne cu semnificaţia interzis secera şi ciocanul. Aceasta este a doua zi consecutiva de proteste la Galaţi, iar studenţii basarabeni au decis să se intalneacă şi miercuri, de la ora 11.00, pe treptele Universităţii Dunărea de Jos. – Tinerii romani se solidarizeaza cu tinerii din Republica Moldova si ies in strada. Marti seara ei vor manifesta in centrul Capitalei, in Piata Unirii din Iasi, in Piata Avram Iancu din Cluj si in Piata Mihai Viteazu din Craiova. Ei vor spune NU comunismului din Republica Moldova. Primii tineri basarabeni s-au adunat deja la kilometrul 0 din Capitala. Grupul de actiune, autointitulat ”Noii Golani”, va organiza impreuna cu studentii basarabeni din Bucuresti, marti la ora 20:00 o manifestatie de solidaritate impotriva rezultatelor alegerilor legislative din Chisinau. ”Manifestatia va avea loc in Piata Universitatii la kilometrul 0 al Libertatii si Democratiei, o manifestatie de solidaritate cu membrii si fratii nostri din Chisinau ce in aceste ore duc lupta cea mai de pret din viaţa lor: lupta pentru libertate”, anunta tinerii, printr-un comunicat remis presei. „Grupul de actiune Noii Golani” a anuntat organizarea, marti seara, de manifestatii de solidaritate in 10 orase din Romania:
– Vaslui – ora 18.00, Centrul Civic – Petrosani – ora 18.30 – la Primarie – Cluj – ora 18.00 – Piata Avram Iancu – Iasi – ora 20.00 – Piata Unirii – Bucuresti – ora 20.00 Piata Universitatii – Arad – ora 20.00 la troita din fata Primariei – Constanta – ora 20.00, Primarie – Brasov – ora 20.00, in fata la Modarom – Galati – ora 19.00, Gradina Publica – Craiova – ora 20.00, Piata Mihai Viteazu

ZIUA Online

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: