DOI MEMBRI AI GRUPARII NOII GOLANI, ARESTATI LA CHISINAU

Un cetatean roman si unul moldovean, membri ai Grupului de Actiune „Noii Golani”, au fost retinuti, joi seara, la Chisinau, petrecandu-si noaptea in inchisoare, fara a li se oferi prea multe explicatii.

„Am fost retinuti spunandu-ne ca s-a comis un jaf in zona Botanica, iar noi eram considerati principalii suspecti. Nu ni s-au dat mai multe explicatii. Am fost imediat bagati in beci, ni s-a luat tot, curelele si portofelele, chiar sireturile de la incaltaminte. Nu ni s-a dat nici macar mancare sau ceva de baut”, a declarat George Simion, unul dintre cei arestati, pentru Ziare.com.

Vineri dimineata, cetateanul roman a fost judecat fara a primi sprijinul unui avocat si a primit o amenda in valoare de 160 lei pentru „acte de huliganism”.

In cursul dupa-amiezii, acesta a fost dus la vama Leuseni si predat autoritatilor romane de frontiera.

„Vinovati sunt comunistii de la putere, care nu pot accepta faptul ca basarabenii nu si-au uitat istoria, originile. Acestia nu suporta sa vada moldoveni langa romani”, a acuzat Simion.

Gruparea „Noii Golani” a angajat un avocat pentru celalalt membru aflat inca in arest.

„Mai avem un membru in arest. Ii vom acorda tot sprijinul nostru, inclusiv financiar. Am angajat deja un avocat pentru a contesta deciziile tribunalului”, ne-a mai declarat acesta.

George Simion este liderul gruparii „Noii Golani”, fiind cel care a impus in mediul suporterilor de fotbal brandul „Basarabia Pamant Romanesc”.

El a mai fost implicat si in incidentul de la ziua de nastere a fostului presedinte Ion Iliescu, aprinzand lumanari in semn de doliu. George Simion a fost atunci arestat de jandarmi pentru „deranjarea ordinii publice”.

Gruparea „Noii Golani” se doreste a fi continuatoarea curentului civic studentesc din Piata Universitatii anului 1990.

Sursa: Ziare.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: