Curaj.net: Organizatorii mitingului de astăzi au fost arestaţi de poliţie ieri seară

Ora: 14.20 Aflăm de la Viorel, fratele lui Eugen Rusu, unul dintre organizatorii mitingului de astăzi, ora 16.00 din PMAN, că acesta a disparut ieri seara, 26 martie, în jurul orelor 21.00. Viorel a fost astăzi la sectorul de poliţie Botanica şi la Judecatăria aceluiaşi sector. Din păcate nu poate afla nimic despre locul aflării fratelui său. Acum a mers la procuratura sect. Botanica şi a înregistrat o plângere.

Celălalt tânăr, George Simion, cetăţean român  a stat în arestul poliţiei de ieri seara până astăzi la ora 11, ulterior fiind dus în instanţa de judecată. Am apucat să vorbim cu el doar câteva vorbe după proces. Zicea că a fost învinuit de încălcarea art. 164 şi 178 (tulburarea liniştii publice). Martorii erau doi cetăţeni turci, procesul a fost unul trucat. Instanţa i-a aplicat o amendă de 160 de lei, totuşi poliţiştii l-au dus cu maşina direct la vamă. În tot acest timp telefonul mobil şi actele lui s-au aflat la poliţişti. În jurul orei 14.30 a fost dus la vama Leuşeni şi predat autorităţilor române de frontieră.

George spune că nu mai poate să se întoarcă în R.Moldova şi că de la vama cu R.Moldova au fost întorşi cca. 35 de membri ai Grupului “Noi Golani”.

Vom reveni cu detalii

________________________________________________
[27 martie 2009] Au început arestările…

Ora: 11.55 Aseară în sectorul Botanica mun. Chişinău au fost arestaţi doi dintre organizatorii evenimentului ce avea să se desfăşoare azi în PMAN dedicate zilei de 27 Martie 1918.

Ştim doar că unul dintre ei a fost amendat cu 160 de lei, de mla Jud. Botanica fiind preluat din nou la poliţie. Presupunem că ar fi fost duşi înapoi la Comisariatul de Poliţie Botanica.

Sursa: Curaj.net

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: