Derby-ul “Ion Iliescu vs. Noii Golani”. Mai ţine cineva scorul?

Ion Iliescu şi-a serbat cea de 79-a aniversare la biroul său din strada Atena din Capitală, unde a primit felicitările colegilor de partid, dar şi a unor femei octogenare, un fel de groupies ai simbolului socialismului modern din România.

Traian Băsescu i-a trimis trandafiri galbeni, simbol al geloziei. Tinerii de la Noii Golani au aprins lumânări în faţa clădiri pentru a-i reaminti lui Ion Iliescu faptul că încă nu a plătit pentru victimele loviturii de stat din 1989 şi din timpul mineriadelor. Un susţinător al lui Iliescu, cu apucături de miner, l-a şi agresat pe liderul “Noilor Golani”, George Simion.

Sus, în biroul său, apărat de SPP-işti, Ion Iliescu a ţinut să demonstreze că nu a uitat lecţiile învăţate la şcolile sovietice şi a ţinut o scurtă prelegere despre pericolul legionarilor de la Noua Dreaptă. Singura problemă era faptul că Noii Golani nu au nicio legătură cu Noua Dreaptă, ba mai mult, se dezic de ideile acesteia.

“Iată cum apar sâmburii mişcărilor care au apărut în anii 20-30 în Europa şi România. Sunt mişcări marginale, extremiste. Cam aşa a apărut şi mişcarea legionară din România. Ar fi trist ca evoluţia să meargă într-acolo. E păcat că aceşti tineri îşi pierd vremea şi busola”, a declarat acesta în biroul său încărcat de flori.

Discursul său pare a fi cel din 1990. Până şi Ion Iliescu, care nu are copii şi singura sa grijă toată viaţa a fost înfăpuirea visului comunist, arată ca şi acum 19 ani. Diferenţa este că suntem în 2009 şi dânsul, cu toate că pare tânăr, nu mai este în putere să cheme minerii în Bucureşti pentru a restabili ordinea şi a planta flori. Apucăturile de comunist bătrân ale lui Ion Iliescu se pare că nu s-au estompat şi aproape 20 de ani de la Revoluţie, tovarăşul şef încă mai crede că poate păcăli poporul cu minciunile şi diversiunile sale.

Fostul preşedinte a anunţat şi formarea unui grup civic intitulat “Clubul de la Bucureşti”, care va urmări să scoată societatea civilă din “tiparele închistate şi elitiste” ale unor construcţii cu orientare predominant de dreapta. Acest club, al cărui nume ar fi fost mai potrivit să fie “Clubul Pensionarilor Comunişti Nostalgici” urmează să devină preocuparea de pensionar a lui Ion Iliescu, însă nu credem că îi va răpi prea mult din timpul acordat jocurilor de culise din PSD, pe care preşedintele de onoare le mai face din când în când, pentru a dovedi tutor că este potent.

Acelaşi lucru l-a urmărit şi când a chemat jandarmii pentru a-i băga în dubă pe cei 7 tineri “golani” care i-au deranjat minunata zi de naştere serbată alături de popor. Nu că tinerii aceia ar fi făcut ceva ilegal, ci pur şi simplu pentru a nu da ţării o impresie greşită: Ion Iliescu nu a îmbătrânit, este acelaşi bolşevic fără respect pentru libertatea de expresie. Jandarmii au ţinut acum locul minerilor. Cadoul lui Iliescu a fost de fapt acest eveniment: reeditarea la scară mult mai mică a fenomenului Pieţei Universităţii. A dovedit că se poate, la 19 ani după, într-o societate democratică, unde dreptul la expresie este garantat de Constituţie. Ion Iliescu a câştigat şi la 79 de ani, un nou meci cu România. Mai ţine careva scorul?

Autor: George Bara

Sursa: NAPOCANEWS

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: