De ziua sa, Iliescu a chemat jandarmii | VIDEO

În loc de „La mulţi ani!”, Ion Iliescu s-a ales ieri cu scandările „criminalule, criminalule”, chiar la intrarea în sediul din Atena 1, unde venea să-şi aniverseze cei 79 de ani de viaţă.

Opt tineri din organizaţia „Noii golani” l-au aşteptat cu lumânări aprinse, cerând judecarea fostului preşe dinte „pentru morţii de la Revoluţie şi din mineriade”. Apărat de cordonul de SPP-işti, Iliescu a trecut fără să arate că-i pasă de protestatari, dornic să-şi primească admiratorii veniţi cu urări de bine. Şeful echipei de SPP-işti a chemat urgent Jandarmeria, iar în câteva minute o echipă de jandarmi a venit şi i-a săltat pe cei opt protestari.

Zelos, fostul deputat PSD Emilian Cutean, un „revoluţionar” inculpat pentru deturnare de fonduri, a venit să-i raporteze că „s-a rezolvat”.

„Nişte nesimţiţi!”, a comentat scârbit, printre dinţi, Iliescu. Ulterior, el şi-a detaliat calificativele „legionari”, „neruşinaţi”, „oameni culeşi de pe drumuri şi folosiţi ca masă de manevră”. „Am şi aflat cine erau. De la organizaţia «Noua dreaptă». Aşa a apărut şi mişcarea legionară”, a insistat el.

Înainte de a veni Jandarmeria, câţiva dintre admiratorii mai zeloşi ai lui Iliescu au început o altercaţie cu tinerii protestari. „Bă, puţoiule! Îţi sparg faţa, îţi sting lumina”, s-a răstit un tip burtos, care s-a recomandat scurt „revoluţionar”, după care s-a apucat să-i îmbrâncească pe „scandalagii”.

Năstase vrea rolul de bodyguard

Oaspeţii lui Iliescu au simţit nevoia să-l încurajeze să treacă mai uşor peste aceste momente neplăcute. „Domnu’ preşedinte, am venit. Dacă aveţi nevoie de o gardă de corp…”, şi-a oferit serviciile Adrian Năstase, la pachet cu urările de sănătate.

Fostul premier a ţinut să-i înfierze pe protestatari: „Nişte băieţi care se plimbă pe aici, care nu au apucat să facă nimic în viaţă şi îi critică pe alţii”.

Intrare pentru VIP-uri

„Bă, mai deschideţi un geam”, şi-a făcut şi Sorin Oprescu intrarea în biroul de primiri, bucuros că „a găsit rândul ăla scurt”. Ca şi Adrian Năstase, Nicolae Văcăroiu, Mircea Geoană şi Ecaterina Andronescu au intrat la Iliescu pe uşa din dos, destinată VIP-urilor, astfel încât să nu se amestece „la coadă” cu restul lumii.

„Domnu’ pre şedinte! Vă spun eu, copiii aştia aveau părinţii la serviciu”, l-a compătimit Sorin Oprescu.

Ca de obicei, Iliescu a primit multe cărţi şi flori alături de urări. Surpinzător, chiar şi preşedintele Băsescu i-a trimis un buchet.

Autor: Florin Ciornei
Sursă: Evenimentul Zilei

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: