Iliescu, numit „criminal” de ziua lui, de către „Noii Golani“ – UPDATE

Un grup de opt studenţi care se autointitulează „Noii golani” a venit, marţi, la biroul lui Ion Iliescu din strada Atena, unde acesta urmează să îşi serbeze ziua de naştere, au aprins lumânări în semn de protest şi l-au numit „criminal”, stârnind o contrareacţie din partea revoluţionarilor. Grupul de tineri l-au aşteptat, marţi dimineaţă, la sediul din strada Atena, pe fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, care primeşte în această zi pe cei care doresc să îl felicite cu ocazia împlinirii a 79 de ani.

Studenţii sunt îmbrăcaţi cu geci având tricolorul ţării pe mânecă şi cocarde reprezentând steagul României. Ei poartă şi tricouri negre, pe care sunt inscripţionate spânzurători şi mesajele: „Criminal” „Vinovat de crimă” şi „Basarabia- pământ românesc”. Tinerii au aprins mai multe lumânări în faţa sediului, despre care au spus că sunt aprinse în memoria celor care au murit în Revoluţia din 1989.

Unii dintre revoluţionarii prezenţi la eveniment le-au reproşat faptul că sunt prea tineri să fi participat la Revoluţie şi le-au spus că ei sunt cei care au aruncat cu monede în Ion Iliescu, la cimitirul Eroilor Revoluţiei. Unul ditnre revoluţionari l-a împins, îmbrâncindu-l cu mâinile pe unul dintre cei care au aprins luimânările, i s-a adresat cu termenul „puţoi” şi a rupt cu piciorul lumânările aşezate de tineri la baza unui ciopac.

În momentul în care fostul şef de stat Ion Iliescu şi-a făcut apariţia, unul dintre tinerii din grupul autotintitulat „Noii golani” i s-a adresat cu cuvântul „criminalule”, reproşându-i acestuia victimele de la Revoluţie şi de la mineriade.

Mediafax

UPDATE: Doi protestatari din strada Atena, ridicaţi de Jandarmerie

Doi dintre tinerii protestatari aflaţi în faţa biroului fostului şef de stat Ion Iliescu, din strada Atena, au fost ridicaţi de patru jandarmi, urcaţi într-o dubă şi transportaţi la secţia 1 de Poliţie, studenţii acuzând forţele de ordine că au fost luaţi cu forţa şi loviţi.

Protestatarii au fost ridicaţi forţat, întrucât au refuzat categoric să meargă la secţia de poliţie.

Unul dintre protestatari a început să ţipe, invocând faptul că a fost lovit de jandarmi în timp ce era împins spre dubă, dar acest lucru a fost catalogat de reprezentanţii legii drept o „diversiune”.

Maiorul Marinel Jijie, reprezentant al Jandarmeriei, a precizat că cei doi protestatari au fost ridicaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, el arătând că aceştia riscă o amendă contravenţională.

În ceea ce priveşte faptul că unul dintre protestatari s-a plâns că a fost agresat fizic de paznicul clădirii unde are biroul Ion Iliescu, maiorul a precizat că aceştia au dreptul să depună o plângere în acest sens.

Şapte dintre tinerii protestari sunt cercetaţi de poliţiştii de la Secţia 1 Bucureşti, pentru tulburarea liniştii publice.

Sursa: Gândul

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: