„Bai comunistule!”

– Senatorul Serban Nicolae a fost ieri agresat verbal de un tanar, pe holurile Senatului, dupa ce omul politic a sustinut ca membrii clerului nu ar trebui verificati de Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS). Tanarul, reprezentant al Asociatiei 21 Decembrie – grupul „Noii Golani”, i-a adresat senatorului apelative precum „lacheu al lui Iliescu”, „comunist” sau „aparatorul securistilor”, pe motiv ca omul politic a sustinut si scoaterea fostilor secretari de partid din lista celor care ar trebui sa fie verificati de CNSAS.

Totul a inceput dupa dez­baterile legii CNSAS, cand un tanar i-a strigat lui Serban Nicolae, de la balconul invitatilor: „bai comunistule”. Desi aspira la sefia Senatului, pesedistul s-a enervat si a iesit pe hol, unde l-a asteptat pe tanar pentru a-i cere explicatii. Intalnirea dintre cei doi s-a lasat cu tipete si jigniri de la ambele parti. „Esti un lacheu al lui Ion Iliescu, ma ! Datorita mie esti aici”, a strigat reprezentantul organizatiei in momentul in care l-a vazut pe Nicolae. Acesta din urma si-a iesit din fire si a raspuns provocarii tanarului: „Vorbeste frumos, ma, prietene! Vorbeste cu maica-ta asa, care te invata sa vorbesti cu <<ma>>”. Tanarul nu s-a lasat si l-a acuzat pe senatorul PSD ca „da legi” pentru a-l scoate basma curata pe Ion Iliescu si l-a numit „comunist” si „securist”, moment in care Serban Nicolae a replicat: „tu nu stii ce inseamna comunismul, n-ai trait vremurile acelea. (…) Prietene, faptul ca esti un nesimtit si un mitocan nu te ajuta cu nimic”. Reprezentantul ONG a continuat sa-i strige lui Serban Nicolae: „lacheu comunist, lacheul lui Iliescu” si l-a indemnat: „du-te si pupa-l pe Iliescu”.

Invitati de Peter Ekstei

Senatorul a fost nevoit sa intre din nou in sala de plen, dar a facut acest lucru abia dupa ce l-a amenintat pe tanar: „ne mai intalnim!”

Dupa plecarea senatorului, tanarul a declarat ca se numeste George Simion si ca a fost invitat in Senat de catre senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs. „Vrea sa dea (n.r. – Serban Nicolae) o lege prin care secretarii de partid ai PCR sa fie absolviti de verificarea CNSAS. Asa ceva e inacceptabil”, a spus George Simion. Atat el, cat si alti tineri care il insoteau au fost scosi afara de catre angajatii SPP. In timp ce sepepistii ii scoateau afara pe reprezentantii ONG, seful Departamentului de Relatii cu Presa din cadrul Senatului – Ionel Ghica – incerca sa dea explicatii presei despre incident. „Stiu ca exista niste reguli despre maniera in care invitatii trebuie sa se comporte in timpul sedintelor Senatului, dar nu stiu daca ei au fost sau nu paziti de angajati ai SPP”, a spus Ghica. De indata ce opozantii sai au parasit Senatul, Serban Nicolae l-a numit pe tanarul cu care avusese discutia un „imberb fara minte prea multa, care nici nu stie ce este un comunist” cu care „probabil parintii lui se jeneaza”. Senatorul a afirmat ca va cere Biroului Permanent al Senatului sa faca o analiza a incidentului. „Am sa cer sa se verifice cine i-a adus in sala, cine raspunde pentru asemenea lucruri, pentru ca totusi eu nu mi-am permis niciodata sa aduc in sala oameni care sa agreseze senatori”, a precizat pesedistul.

Conspiratorul

Senatorul PSD, Serban Nicolae, s-a remarcat de-a lungul timpului prin amendamentele aduse legii CNSAS, care puneau bete in roate procesului de deconspirare. A pledat pentru scoaterea fetelor bisericesti si a fostilor secretari de judet din categoria celor verificati de Colegiu si a sustinut intro­ducerea pedepsei cu inchi­soarea pentru ziaristii care publica informatii pe surse despre colaboratorii fostei Securitati. „Campion” al conspirarii, Serban Nicolae este cunoscut ca fiind omul de casa al lui Ion Iliescu. (C.A.)

Autor: Irina CHIROIU

Sursa: Ziua


Reclame

One Response to „Bai comunistule!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: