Minerii au atacat din nou Piata Universitatii

„Noii golani”, o asociatie care militeaza in actiuni pentru Rosia Montana, Basarabia si acum pentru vinovatii mineriadelor, a comemorat ieri mineriada de acum 17 ani.

Dupa o conferinta de presa, membrii asociatiei au ajuns in Piata Universitatii, la kilometrul zero, unde au depus coroane si au jucat o sceneta in care au incercat sa reproduca evenimentele din ’90, cind studentii au fost batuti de mineri. Au avut tot arsenalul scenic: hainele de mineri, bitele, o pancarta pe care era datat „13-15 iunie, zile negre” si tricouri pe care era imprimat „Mai bine mort decit comunist”.

Dupa ce s-a scandat „Iliescu pentru noi este Ceausescu doi!” si „Iliescu sa traiesti, pentru toate sa platesti!”, multimea a pornit intr-un mars catre locuinta lui Ion Iliescu.

S-au oprit la Sala Dalles si la troita din Piata Romana si au aprins luminari pentru mortii de la Revolutie.

Potrivit NewsIn, ajunsi la locuinta lui Ion Iliescu, demonstrantii au fost asteptati de un grup de partizani ai fostului sef de stat, dar cele doua tabere nu s-au apropiat la mai mult de 50 de metri una de cealalta, gratie jandarmilor. De altfel, nu a existat nici macar o confruntare verbala intre cele doua grupuri.

Citiva dintre „noii golani”, imbracati in haine de mineri, au depus pe trotuarul din fata casei lui Iliescu niste coli de hirtie pe care scria „Cautat pentru genocid”, peste care au asezat garoafe in numar par. In timpul demonstratiei, linga „golani” au aparut niste civili care filmau protestul si pe care manifestantii i-au rugat prin portavoce sa paraseasca marsul.

Autor: Paula Safta
Sursa: Cotidianul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: