’’Zidul Rusinii’’ – daramat si in fata MAE de la Bucuresti


La initiativa Asociatiei „21 DECEMBRIE 1989”, grupului de actiune „NOII GOLANI”, Asociatiei Pro-Basarabia si Bucovina si al Asociatiei Hyde Park, a avut loc ieri, 9 noiembrie, in Bucuresti, un miting de protest in fata Ministerului de Externe.
Manifestarea a fost organizata pe data de 9 noiembrie, deoarece in urma cu 17 ani poporul german a daramat Zidul Berlinului, facand posibila astfel reunificarea Germaniei Democrate cu Germania de Est. Preluand acest exemplu, organizatorii manifestatiei au daramat un zid simbolic, Zidul Rusinii, care ii desparte informational pe romani de fratii lor de peste Prut. La manifestare au participat aproximativ 50 de parsoane care au scandat impotriva actualei politici de separare promovata de Bucuresti si Chisinau, transmite corespondentul Romanian Global News.
Cu aceasta ocazie au fost prezenti si cei patru elevi de la Liceul Gheorghe Asachi, persecutati de regimul de la Chisinau pentru ca au rupt inscriptia „moldo” de pe frontispiciul Liceului. Participantii au scandat lozinci ca ” Aceeasi limba, aceeasi tara, romani am fost cu toti odinioara” sau „Politicienii niste complexati, noi nu vrem ziduri intre frati”. Actiunea nu se doreste a fi una singulara, in urmatoarea perioada dorindu-se organizarea unor alte astfel de evenimente pentru a sensibiliza clasa politica de la Bucuresti si cea de la Chisinau in vederea distrugerii barierelor de orice fel de pe Prut.
Sursa: Romanian Global News

 

NewIn:

PROTEST – PRO BASARABIA – MAE

Membrii mai multor asociatii rup zidul simbolic confectionat din PVC ,cu ocazia protestului organizat impotriva zidului informational dintre romanii de pe cele doua maluri ale Prutului, in fata MAE din Bucuresti, joi, 9 noiembrie 2006. (Dragos Stoica/NewsIn FOTO)

Data: 9 nov 2006
Loc: Bucuresti
Fotograf: Dragos Stoica
Sursa: NewsIn FOTO

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: