Ziua: Chisinau-Bucuresti: proteste pentru Basarabia

Un grup de aproximativ 50 de persoane au manifestat ieri seara in fata Ministerului Afacerilor externe, cerand ca romanii din stanga Prutului sa nu fie uitati.

Actiunea a fost organizata de Asociatia „21 DECEMBRIE 1989”, grupul de actiune „NOII GOLANI”, Asociatia Pro-Basarabia si Bucovina si Asociatia Hyde Park. Manifestarea a fost organizata pe data de 9 noiembrie deoarece aceasta „are o valoare simbolica deosebita: se implinesc 17 ani de cand poporul german a ales sa darame zidul Berlinului, zid care-l separa in doua, aratand prin aceasta lumii intregi ca regimurile politice sunt prea slabe pentru a infrana vointa unei natiuni”, dupa cum se arata in comunicatul organizatiilor mentionate.

Cateva sute de persoane s-au adunat ieri in centrul Chisinaului pentru a protesta din nou fata de introducerea in invatamantul preuniversitar din Republica Moldova a manualelor de „istorie integrata”, informeaza Rompres. Cu aceasta ocazie s-a cerut din nou scoaterea din scoli a manualelor de „Istorie integrata” si renuntarea la metoda de predare integrata a istoriei, Asociatia Istoricilor fiind nemultumita de decizia autoritatilor comuniste de la Chisinau de a proceda la revizuirea manualelor, despre care criticii afirma ca sunt bazate pe falsuri ideologice care aduc in actualitate tezele staliniste ale moldovenismului si promoveaza o atitudine romanofoba. (G.D.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: